Enterthemeeting.com

Enterthemeeting.com

×

Blogg: Om lån til scooter- eller moped-kjøp

Flere muligheter til å ta opp lån

Man har endelig fått mopedsertifikatet, og nå er det kjøp av en scooter eller moped som er det neste på listen. Men for å kjøpe scooter eller moped, må man som oftest ha penger til dette også. Noen har oppsparte penger og kan kjøpe seg en ny eller brukt umiddelbart. Men de som ikke har oppsparte midler, må som oftest ta opp et lån i en bank eller et privat lån gjennom venner eller familie – det finnes flere ulike alternativer.

Via familie eller venner

Det er ikke bare bare å låne penger fra familie og venner. Pengene skal tross alt betales tilbake også. Fordelen med å låne penger fra familie, er at man gjerne vil slippe å betale renter på lånet. Noen ganger er det ofte ikke så nøye om når det blir betalt tilbake, så lenge de faktisk får pengene etter hvert. Å låne store beløp fra venner er ikke å anbefale, med mindre en har fast inntekt slik at det ikke oppstår problemer med tilbakebetalingen.

Tradisjonell finansiering fra banker

Hos de fleste bankene i Norge, er det muligheter for å kunne ta lån til scooter eller moped. Men for å få lån i en bank, stilles det ofte strenge krav. Noen krever at man har en egenandel. Dette krever de ofte for å se om man har betalingsevne til å betale tilbake de pengene man har lånt. Ofte kreves det en innsending av lønnsslipp for de siste tre månedene, og den siste selvangivelsen. Blir kravene til lånet oppfylt, er det raskt gjort å skaffe seg en scooter eller moped.

Forbruksfinans

Mange som ikke får et tradisjonelt scooter- eller mopedlån i banken, tyr ofte til forbrukslån. Rentene på et slikt lån er ofte 10 ganger (eller mer) så høyt som et tradisjonelt lån i banken. Hva enn man gjør, er det lurest å få et lån med minst mulig renter og gebyrer slik at man enkelt kan betjene lånet. Man må også huske på at man må betale for forsikring og veiavgift på scootere og mopeder. Uten dette, blir scooteren/mopeden avskiltet.

Om bruk av scooter og moped

Når man skal kjøpe seg scooter eller moped, må man også tenke på hvilke av disse som passer seg best. Kjøper man en scooter, har de som oftest automatgir, mens en moped har flere gir. Hva som passer seg best kommer an på bruken, og ikke minst lommeboken. Mopeder er også ofte dyrere enn scootere. Det nyeste på markedet er elektriske scootere/mopeder. Da kan man kjøre rundt med god samvittighet med tanke på miljøet. Lykke til med valg av lån og fremkomstmiddel!